KANTKRONKEL

Met enige regelmaat vertellen onze leerlingen over hun ervaringen met en op de kantklosschool. Dit keer een verslag van onze Elma die met veel enthousiasme onze school bezoekt. Hieronder haar verhaal.

-1-                                                                                                                                       01-09-2023

35 jaar geleden kreeg ik van mijn schoonmoeder een kantkloskussen. Nét wat voor jou! Zijzelf, haar moeder en ook twee dochters hadden het geleerd en vonden het zo leuk om te doen. Braaf heb ik van mijn schoonzus wat geleerd, en na een paar maanden was de hobby weer over en het kussen verdween naar de zolder. Het is 3 keer meeverhuisd, maar de zolder bleef wel the place to be voor het flinke ding. Pas 5 jaar geleden begon het te kriebelen. Het was een mooi ambacht, en diverse dames uit Westwoud waren er erg goed in. Intussen was ik wel redelijk draadverslaafd en deed aan haken en breien. Na het bezoeken van de open dag van de Kantklosschool was ik verkocht. Ik startte.

Om te zeggen dat ik een snelle leerling ben, is absoluut gelogen, maar plezier heb ik er zeker in. De groep is altijd gezellig, de docente houdt vol charme de discipline en de humor in de klas. Als ik nu ook nog tijd zou besteden aan mijn huiswerk vloog ik vast door het cursusboek. Mij maakt het niet uit, ik ben trots op ieder werkje wat ik geproduceerd heb, en vind het leuk om een kantje te zien ontstaan op mijn kussen. Wat betreft het geduld: dat heb ik normaal gesproken niet, maar krijg ik wel als ik bezig ben. Helemaal Zen! Niet voor niets zijn ook veel jonge mensen begonnen met breien, haken en andere vormen van handwerk. Een creatieve ontsnapping uit een drukke wereld. En er is ook plek voor u! Voor meer informatie kunt u kijken op de website:

www.kantklosschoolwijdenes.nl

Elma Verhoef