kantklossschoolwijdenes.nl

Webshop

Jubileumboek "Een kanten eeuw"

Het jubileumboek "Een kanten eeuw" beschrijft de honderd-jarige geschiedenis van de Kantklosschool "Ieder voor Allen Wijdenes" vanaf de oprichtingsvergadering op de 25ste februari 1914 tot heden. Alle hoogte- en dieptepunten passeren de revue. Het voortbestaan van de school, de financiën, en de locaties. Een overzicht van de vele tentoonstellingen die de Kantklosschool de afgelopen honderd jaar heeft gehouden. Foto's van kant, documenten, school en leerlingen illustreren de tekst.

De leraressen Christine en Ans en enkele oud-leraressen hebben speciaal voor het boek een kantwerk ontworpen. Daarnaast zijn nog enkele patronen uit het verleden opnieuw bewerkt. Alle patronen vindt u op een patroonbijlage in het boek.

Het jubileumboek is niet alleen een waardevol document voor kantklossters, maar ook voor familie van (oud)leerlingen. Kortom voor iedereen die belangstelling heeft voor de kantklosschool en het kantklossen. Technische gegevens:

- formaat: 210 x 297 mm
- harde kaft en glanslaminaat
- telt +/- 96 pagina's in full colour
- patronen op losse bijlage
- verschijningsdatum: 14 mei 2014
- prijs € 19,50 incl. verzendkosten binnen Nederland. (ipv € 24,95)Boek "Kant uit het verleden voor de toekomst"

In dit boekje hebben de kantdocenten Christine Bakker en Ineke de Vries de meest voorkomende stalramen in West Friesland gecombineerd met een aantal mooie ontwerpen die in de vorige eeuw bedacht zijn door vrouwen die de kunst van het kantklossen in Nederland een nieuwe inpuls hebben gegeven. Dames als o.a. mevrouw L.P.J. de Jager Meezenbroek-van Beverwijk, mevrouw M. Schutten-Putters, mevrouw L.W. van der Meulen-Nulle en mevrouw Nel Leeuwrik (oud-lerares van de kantklosschool)stonden aan de wieg van de Hollandse Kant. De patronen zijn voorzien van een duidelijke uitleg en een technische tekening.

Prijs: NU € 12,50 (exclusief verzendkosten)Patroon "Kraag in Guipure"
Ontwerp: Mevrouw G.W. Kuiper
Analyse en uitvoering: Christine Bakker

In het eerste kwart van de vorige eeuw, heeft mevrouw G.W. Kuiper uit Edam de Kraag in Guipure ontworpen. Mevrouw Kuiper werd waarschijnlijk aangemoedigd door mevrouw L.P.J. de Jager Meezenbroek-van Beverwijk, die deze techniek in Nederland wilde introduceren met het doel een eigen "Hollandsch karakter" te ontwikkelen. Voordat deze evolutie tot stand kon komen, moest de techniek van de al bestaande varianten van de Guipure goed bestudeerd en begrepen worden. In de kantklosschool van Wijdenes werden nauwgezette, ingewikkelde oefeningen vervaardigd die ten doel hadden de technieken van Torchon en Guipure goed te leren beheersen. Christine Bakker heeft de kraag geanalyseerd, opnieuw getekend, van een duidelijke beschrijving en technische tekeningen voorzien.

Prijs: € 7,50 (exclusief verzendkosten)Klik hier om het formulier in te kunnen vullen. Powered by YourhostingBezoek ons ook op facebook!!!

© 2015 Samantha Sprong