kantklossschoolwijdenes.nl

Donateur worden

We mogen Kantklosschool "Ieder voor Allen Wijdenes" best uniek noemen, want zij is nog de laatst bestaande kantklosschool in Nederland!


In het voorjaar van 2014 is het 100 jarig bestaan van de school gevierd. Deze mijlpaal heeft met een aantal kantklosevenementen aandacht gekregen. Zo was er onder andere van 15 - 18 mei 2014 de expositie "Een Kanten Eeuw" in de Oosterlekerkerk te Oosterleek en is het jubileumboek "Een Kanten Eeuw" uitgegeven. Ondanks haar lange bestaan is de school, met zijn bijna 100 leerlingen, nog springlevend!
De school stelt zich ten doel om de kunst van het kantklossen te beschermen en het vervaardigen en ontwikkelen van de techniek te bevorderen, om zo een stukje cultureel erfgoed te bewaren.

Dit doel kunt u helpen ondersteunen door donateur te worden voor een bedrag van minimaal 20 euro per jaar.
Daarvoor ontvangt u 2x per jaar de "Nieuwsbrief". Hierin staan alle nieuwtjes en zaken die de school aangaan vermeld + wisselende interessante onderwerpen betreffende kantklossen (zoals een patroontje, stukje geschiedenis of handigheidjes). Bovendien kunt met korting deelnemen aan workshops (zoals de Kerstworkshop) die op school worden gegeven.

Ook kunt u mee met het jaarlijkse reisje van de school naar een bestemming die gerelateerd is aan het kantklossen. Alle bijzonderheden over de workshops en het reisje vindt u terug in bovengenoemde Nieuwsbrief.


U wordt donateur door 20,- euro (minimaal) over te maken op IBAN: NL36RABO0160667976
t.n.v. Kantklosschool "Ieder voor Allen Wijdenes"
Onder vermelding van uw naam en adres.

Bezoek ons ook op facebook!!!

© 2015 Samantha Sprong