kantklossschoolwijdenes.nl

Cursus

Het kantklossen - als uiting van creativiteit - is een boeiende techniek, met vele uitingsmogelijkheden. Onderstaand geven wij u een specificatie van de cursussen, die u komend schooljaar bij ons kunt volgen.

Het lesgeld voor schooljaar 2021-2022 bedraagt 215 euro voor 24 lessen. excl. materiaal, incl. koffie of thee.De kantsoort "Torchon" (in België: "Stropkant") vormt het uitgangspunt van de basis- en vervolgcursus.

Basiscursus

Als u nog weinig of geen kantklosles hebt gehad, is dit voor u de juiste start. U leert de techniek van de basisslagen en de diverse toepassingen daarvan.Netslag
Dubbele netslag
Linnenslag


Eindwerkstuk BasiscursusVervolgcursus

Na de basiscursus kunt u tijdens deze cursus u verder verdiepen in de kunst van het kantklossen. De technieken die u tijdens deze cursus leert, hebben betrekking op het vervaardigen van gronden en vullingen. Tevens wordt u vertrouwd gemaakt met het vervaardigen van vormslagen in verschillende gedaantes.

Eindwerkstuk Vervolgcursus(Grof) Brugs Bloemwerk

(Grof) Brugs Bloemwerk is een vrij robuuste kantsoort die in delen wordt geklost, meestal met linnengaren 40/2 of 50/2.
De bloem- en bladmotieven worden verbonden door diverse vlechten, vullingen en slingerende linten. De verschillende onderdelen worden afzonderlijk geklost en aan elkaar gehaakt.

Eindwerkstuk (Grof) Brugs Bloemwerk

Uitvoering: Simone WijdenesGuipure

Guipure of Cluny kant is een kantsoort met doorlopende draden.
De luchtigheid en elegantie van Guipure is te danken aan het veelvuldig toepassen van vlechten.
De vlechten worden gebruikt als een op zich zelf staand netwerk van lijnen, als verbindingen tussen de motieven of als afwerking langs de rand. Verbindingen tot 10 vlechten komen voor.
Het is een belangrijke techniek die de kantklosster in staat stelt de ontwerpen te kunnen ontleden.

Eindwerkstuk GuipureDit seizoen worden op onze kantklosschool oa. de extra cursussen Chantilly, Rococo Kant, Gravenmoers I en II, Schneeberg, Tule, Russisch- en Parijse kant aangeboden.Bezoek ons ook op facebook!!!

© 2017 Samantha Sprong